Előfizetői tartalom

3 éve a legnagyobb létszámnövekedés a magyar feldolgozóiparban

Portfolio
A júniusi 55.4-ről 54.0 pontra csökkent júliusban a feldolgozóipari beszerzési menedzser-index - tette közzé a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Lefelé nyomta az indexet az új megrendelésekre, a termelési mennyiségre, illetve a szállítási átfutási időre vonatkozó alindex, míg a vásárolt készletek, illetve a foglalkoztatottsági alindex felfelé húzta azt. A társaság üzleti jelentésében felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt három évben a legnagyobb mértékben most júliusban nőtt az ágazaton belüli foglalkoztatottak létszáma. A beszerzési menedzser-indexek 50 pont felett az ágazat bővülését, az alatt annak zsugorodását jelzik.

A feldolgozóipar júliusi fellendülése (54.0 pontos érték) nagyobb, mint az előző három év azonos időszakiban mért (előző három év átlag: 51.7), nagyobb növekedést 2002 júliusában (55.3) mért utoljára az MLBKT. Az évközi időszakos megfigyelések szerint az idei év teljesítménye - a júliusi lassulás ellenére - továbbra is javulást mutat, összehasonlítva a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés