Előfizetői tartalom

Járai: kitolódik a forint nyugdíjkorhatára - egyszerre lehetünk büszkék és szomorúak

Portfolio
A forint 1946. augusztus 1-je óta hivatalos fizetőeszköz Magyarországon. A jubileum alkalmából rendezett ünnepséget Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyitotta meg. Ő előadásában elmondta: "a 60 évvel ezelőtti események kapcsán egyszerre lehetünk büszkék és szomorúak, mivel óriási siker volt a hiperinfláció felszámolása, a stabilizáció megteremtése. Ebben nagy szerepet játszottak a jegybank munkatársai, akik 1944-45-ben életük kockáztatásával az ausztriai Spital am Phyrnbe menekítették az ország aranykészletét. Járai hozzátette: nem feledkezhetünk meg arról, hogy az akkori hősöket megbélyegezve bocsátották el a bankból, és hatvan évvel ezelőtt a kommunista diktatúra olyan pályára állította az országot, hogy még ma, 17 évvel a rendszerváltás után is Magyarország lemaradásáról beszélhetünk" - áll a jegybank sajtóközleményében.

"A Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédében kitért arra is, hogy sokáig abban bízott: a forintot 60 év után, az euro bevezetésével nyugdíjba lehet küldeni. Járai Zsigmond hozzátette: folyamatosan kitolódnak az euro bevezetésére vonatkozó előrejelzések, és lehet, hogy a piac által várt 2013-as időpont is túl optimista, mivel a kormány ár- és adóemeléssel kapcsolatos intézkedései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés