Előfizetői tartalom

Bod Péter Ákos: az okos mások kárán tanul, mi mást csinálunk...

Portfolio
A világtörténelem legnagyobb inflációja ellenére (1945-1946-ban) a magyar társadalomban valahogy nem alakult ki, hogy a fizetőeszköz értékének stabilitása (az árstabilitás) alapérték - jegyezte meg a forint 60. évfordulója alkalmából ma rendezett emlékkonferencián Bod Péter Ákos. Ennek számos oka volt (pl. a kommunista befolyás erősödése), a végeredmény azonban az, hogy kifejlődött Magyarországon egy társadalmi tolerancia az inflációval kapcsolatban - tette hozzá a Corvinus Egyetem professzora.

A XX. századi gazdaságtörténet rövid összefoglalója nyomán (a jelenre is utalva) a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke kijelentette: a politikai vezetés már gyakorlatot szerzett a kiigazításokban, a társadalom pedig hozzászokott (eltűri) az ehhez kapcsolódó inflációs "megoldásokat". Bod Péter Ákos felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdasági szereplők még most is jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés