Előfizetői tartalom

Vizitdíjra 300, kórházi étkezésre 500 Ft-ot kellene fizetni - ki mentesül?

Portfolio
A szaktárca által a kormány elé terjesztett javaslat szerint 500 forint étkezési hozzájárulást kérnének kórházi ápolási naponként a betegektől. A krónikus betegségben szenvedőket, a rehabilitációra szorulókat, a baleseti sérülteket, szívinfarktusos, valamint a daganatos betegeket mentesítené a tervezet. A szombati Népszabadság értesülései szerint azért terhelnék az étkezésre ezt az összeget, mert a konkrét gyógykezelés az alkotmány szerint ingyenes.

A vizsgálatok után sem kellene mindenkinek megfizetnie a háziorvosnál a 300, szakorvosnál az 500 forintra tervezett vizitdíjat. A fizetés alól kivételt képzenének a járványmegelőzés céljából adott védőoltások, a fertőző betegségek vizsgálata, a szűrések, a sürgősségi ellátás, és a kényszergyógykezelés. Mentesülne a vizitdíj alól továbbá a terhesgondozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés