Előfizetői tartalom

Vártnál kedvezőbb adatok az euró-zónából

Portfolio
A várt 107.2-ről 107.0 pontra süllyedés helyett 107.7 pontra emelkedett júliusban az euró-zóna gazdasági hangulat-indexe - tette közzé az Európai Bizottság. A váratlan ermelkedés az ipari bizalmi index 1, az építőipari bizalmi index 3 pontos emelkedésének köszönhető, a kiskereskedelmi szektorban ugyanakkor 3 ponttal csökkent a bizalmi index értéke.

A testület egy másik jelentésében közzétette az euró-zóna üzleti ciklusának indikátorát is, mely a várt 1.30 pontra eséssel szemben 1.37 pontra süllyedt júliusban. Júniusra eredetileg 1.41 pontos adatot tett közzé, mely most 1.43 pontra módosult. Az üzleti ciklus indikátor (mely 2000. novembere óta a legmagasabb indexértéket adta júliusra) azt mutatja, hogy egy gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés