Előfizetői tartalom

Tudjuk, hogy "honnan fújhat a szél" a héten

Portfolio
Igencsak ritka az a hét, amikor magyar vonatkozásban szinte semmilyen lényegesebb makrogazdsági adatra/jelentésre nem tudjuk felhívni a figyelmet (egyedül a csütörtöki 5 és 10 éves államkötvény-aukciók eredménye lehet piacmozgató). A fejlett piaci makronaptárunk viszont hemzseg a lényeges adatoktól/jelentésektől. Gyurcsány Ferenc is szabadságra ment, azaz nagyobb horderejű (kiigazításhoz, vagy reformhoz kapcsolódó) bejelentésre sem számíthatunk. Így bizonyosnak tűnik, hogy külföldről "fúj majd a szél" a hazai piacon, azaz külföldi fejlemények lehetnek piacmozgató hatásúak.

A régióban csupán a török legfrissebb inflációs adat érdemel külön figyelmet (csütörtökön). A fejlett piaci adatok közül ma pl. az euró-zóna júliusi első inflációs becslésére, a különböző hangulat-indexekre érdemes figyelni. Holnap fontos lesz az euró-zóna júliusi feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexe, a júniusi munkanélküliség ráta, az amerikai személyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés