Előfizetői tartalom

Elmaradhat a FED augusztusi kamatemelés

Portfolio
Tegnap este publikálták a FED által készített gazdasági hangulatjelentést, az ún. Beige Bookot. A jelentés azt sugallja, hogy a gazdaság fokozatosan lassul. A lassulás mögött az ingatlanpiaci aktivitás mérséklődése illetve a lakosság fogyasztási hajlandóságának csökkenése áll. A feldolgozóipar továbbra is jól teljesít, a munkaerőpiac továbbra is viszonylag szűk, a kereslet erős. A bérnyomás egyelőre nem ért el veszélyes szintet. Az infláció növekedésében az energia drágulása is meghatározó szerepet játszott.

A piacok alapvetően pozitívan reagáltak a jelentésre. A gazdasági növekedés lassulását már korábban is számos indikátor jelezte. Az infláció emelkedett, de az árnyomás egyelőre veszélyes szintet nem ért el. A termelékenység növekedése, a verseny továbbra is fontos szerepet játszik az árfolyamatokban. A FED sorozatos kamatemeléseinek hatása egyre jobban érződik, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés