Előfizetői tartalom

Neményi a meglepő hétfői kamatdöntésről

Portfolio
Elsősorban az inflációs kilátások, illetve a csökkenő globális kockázati étvágy áll a hétfői, vártnál nagyobb, ráadásul egyhangú 50 bp-os kamatemelés hátterében - nyilatkozta a Reuters-nek a Monetáris Tanács egyik új, kormányhoz közel álló tagja. A kamatdöntő testület tagja szerint az egy hónappal ezelőtti döntés óta mind a piaci körülmények, mind az inflációs kilátások megváltoztak, ez indokolta az agresszívebb monetáris döntést - tette hozzá.

Neményi elmondása szerint június óta világossá vált, hogy a kormány költségvetési kiigazító csomagja egyelőre nem igazán hiteles a piac szemében (a kiadáscsökkentés helyett az adóemelésekre koncentrál), nem okozta a magyar eszközöktől elvárt kamatfelár csökkenését (a forint történelmi mélypontra süllyedt, ami ráadásul további inflációemelő hatást fejt ki). A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés