Előfizetői tartalom

Átmeneti megoldást tartalmaz az egészségügyi Zöld Könyv

Portfolio
Minden egészségügyi szolgáltatás után a betegnek számlát kellene adni, amely kiváltaná a vizit- és ágydíjat - értesült a Világgazdaság a legújabb koalíciós tervről, melyről döntés még nincs. A lap szerint az egészségügyi reformmal kapcsolatos elképzeléseket vázoló ún. Zöld Könyv tartalmával maguk a részt vevők sem elégedettek maradéktalanul. Emiatt tartalma lényegében "átmeneti megoldás" addig, amíg meg nem találják az átalakításhoz a megfelelő "orvosságot". Mint ismert, a kormány ma tárgyal a Zöld Könyvről.

A beteg részére adott számlán feltüntetnék a szolgáltatásokat, azok árát, a tb által finanszírozott részt és a beteg által fizetendő összeget. Ez az elszámolás csak a biztosítási alapon járó szolgáltatásokra lenne érvényes. A lap szerint a beteg által fizetendő részre különböző beavatkozásokra különböző szorzókat vagy százalékokat alkalmaznának, és meghatároznának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés