Előfizetői tartalom

Veres: egy hónap múlva majd megtudjuk a céldátumot

Portfolio
Magyarországnak jelenleg nincs "határozott" euró-bevezetési céldátuma, az majd a szeptember elsejéig Brüsszelnek benyújtandó konvergencia-programban lesz megtalálható - jelentette ki brüsszeli sajtótájékoztatóján Veres János pénzügyminiszter. Ez gyakorlatilag azt is jelentheti, hogy a magyar kormány feladta a 2010-es eddig rendre hangoztatott euró-bevezetési célt.

Korábban sokszor elhangzott a kormány részéről, hogy nem kell minden áron siettetni a közös pénz bevezetését, az előnyök mellett meg kell vizsgálni az áldozatokat is. A jelenlegi feltételek mellett közgazdaságilag az irrealitás határait súrolja, hogy 2008-ra a maastrichti kritériumok teljesüljenek. A pénzügyminiszter a mai sajtótájékoztatón a Reuters beszámolója szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés