Előfizetői tartalom

Minket másolnak a szlovákok? - Eddig 3 milliárd eurójuk bánja

Portfolio
Homályos beszéd, a szavak szintjén ragaszkodás az euró-bevezetési céldátumhoz úgy, hogy konkrét program, intézkedéscsomag még nem került az asztalra - ugye ismerősek ezek a magyar körülmények? Egészen hasonló folyamat figyelhető meg most Szlovákiában is. A június 17-i választásokon győztes kormánykoalíció illetékesei ugyanis hol arról nyilatkoznak, hogy ragaszkodnak a 2009-es euró-bevezetési céldátumhoz, hol azt feszegetik, hogy az állampolgárok jóléti érdekei miatt célszerű lenne azt 1-2 évvel későbbre halasztani.

Robert Fico miniszterelnök tegnap a Reuters-nek adott interjújában úgy fogalmazott: ragaszkodni kíván a 2009-es céldátumhoz, úgy, hogy közben az állampolgárok jóléti szintjét is emelni lehet (lényegében a jóléti kiadásokat növelni lehet). Ugye emlékszünk, hogy néhány hónappal ezelőtt pontosan ezt a keretfeltételt szorgalmazta Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés