Előfizetői tartalom

Financial Times a tegnapi váratlan kamatdöntésről

Portfolio
Egy hónappal ezelőtt kezdte a monetáris szigorítási sorozatát a Magyar Nemzeti Bank, amikor 25 bp-tal 6.25%-ra emelkedett az irányadó ráta. Hasonlót vártak tegnapra is az elemzők, ezzel szemben 50 bp-os monetáris szigorítás következett be. Ez azzal a kritikával állhat összefüggésben, hogy a múltkori döntést követő kritika agresszívebb hozzáállásra ösztönözte őket - írja a Financial Times elemzők véleményére támaszkodva.

Amint beszámoltunk róla, hasonló választ adott a tegnapi jegybanki sajtótájékoztatón Járai Zsigmond MNB-elnök is, aki szerint mindenki leszűrte az egy hónappal ezelőtti döntés tanulságait és szellemileg közelebb kerültek egymáshoz a Monetáris Tanács tagjai (azaz inkább az agresszívebb kamatemelés felé hajlottak).Kapcsolódó cikkünk2006.07.24 15:55 Járai a váratlan döntésekről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés