Előfizetői tartalom

Lassan, de tovább fogyunk

Portfolio
Az év első öt hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme - közölte a KSH. A születések száma kismértékben emelkedett, a halálozásoké jelentős mértékben csökkent az elmúlt évhez viszonyítva. Jóval kevesebben kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10,071 ezer fő volt.

Az előzetes adatok szerint 2006 első öt hónapjában 39,873 gyermek született, 55,279 lakos hunyt el, és 13,131 házasságkötés történt. A születések száma az első két hónapi csökkenést követően március és május között ismét emelkedett az előző évhez képest. Összességében az év első öt hónapjában mintegy 200 gyermekkel, 0.5 százalékkal több újszülött jött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés