Előfizetői tartalom

Járai a váratlan döntésekről - "közelebb kerültünk egymáshoz szellemileg"

Portfolio
"Minden tag elgondolkodott arról, hogy a múltkori (egy hónappal ezelőtti) 25 bp-os kompromisszumos döntés mennyire volt helyes" - reagált Járai Zsigmond MNB-elnök a portfolio.hu azon kérdésére, hogy hogyan fordulhatott elő: egy hónapja hatalmas vita, most pedig egységes kamatemelési javaslat volt a Monetáris Tanács ülésén. Kommentárja szerint ezt úgy is lehet értelmezni, hogy "közelebb kerültünk egymáshoz szellemileg" (a testület tagjai). Hozzátette: érdemi új információ nem befolyásolta ezt a mai egységes álláspontot.

Mint ismert: egy hónappal ezelőtt, feszült piaci hangulatban a várt legalább 50 bp-ossal szemben csak 25 bp-os emelésről határozott dupla szavazás után a testület. Most pedig a várt 25 bp-osnál (a piac ezt értelmezte fokozatos lépésnek) nagyobb, 50 bp-os emelés született. Ezzel összefüggésben arra a kérdésünkre, hogy a jegybanki hitelesség, kiszámíthatóság emiatti csorbulását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés