Előfizetői tartalom

Esnek az árak! Lesz-e benzinárcsökkenés?

Portfolio
Az elmúlt hét során jelentős mértékben csökkentek az üzemanyag jegyzésárak a nemzetközi piacokon, s a forint is erősödött, így a hazai kisker árak szempontjából legfontosabb forintban kifejezett benzin- és gázolaj jegyzésárak komoly visszaesést mutattak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hasonló mértékű árcsökkenésre lehet számítani a hazai kutaknál.

Az irányadó ’95-ös benzin jegyzésárak 3.3%-kal estek az elmúlt hét során, a forint erősödése miatt azonban a forintban kifejezett árak 5.2%-kal csökkentek. Az árak azonban még így is kimagasló értéket mutatnak, s a múlt heti folyamatok csak enyhe korrekcióként értékelhetőek.  Megítélésünk szerint a hazai kiskereskedelmi árak azonban a múlt heti árcsökkenést nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés