Előfizetői tartalom

A kamatemelések hete indul

Portfolio
Az előttünk álló hét magyar makrogazdasági naptára ismét szellősre sikeredett, nálunk csupán a mai nap tartogat némi izgalmakat. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa ugyanis ma tartja kamatmeghatározó ülését, melyet a szokások szerint sajtótájékoztató követ. A várakozások szerint 25 bp-tal 6.50%-ra emelkedik az irányadó ráta. Kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Büsszelbe látogat, hogy az Európai Bizottság illetékes biztosával a magyar költségvetési kiigazító tervekről, illetve a rövidesen benyújtandó konvergencia-programunkról egyeztessen. Az eseményről vélhetően piacmozgató hír nem jelenik majd meg.

A régióban holnap a szlovák, szerdán a lengyel, míg csütörtökön a cseh jegybank határoz az irányadó kamatszintről. Várhatóan a szlovák és a cseh ráta is emelkedik, azaz a négy visegrádi országból háromban monetáris szigorításra kerülhet sor. Ez elég egyértelműen jelzi, hogy a korábbi kamatcsökkentés sorozatnak most már az ellenkezője zajlik. A fejlett piaci fontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés