Előfizetői tartalom

Kivárhat augusztusban a FED?

Portfolio
Tegnap közölték a júniusi FED Nyíltpiaci Bizottság üléséről készített jegyzőkönyvet az USA-ban. Ez volt az utolsó ülés, amikor a FED kamatot emelt, a piac számára fontos információ lehet, hogy milyen körülmények, érvek mellett következett ez be, illetve a kilátásokat tekintve hogyan vélekednek a Bizottság tagjai. A tagok szerint a kamatemelésre az inflációs nyomás miatt volt szükség, ugyanakkor a következő ülések "menetrendje" előre nem meghatározható.

A Bizottság tagjai elsősorban a maginfláció emelkedését tekintették aggasztónak, a kamatemelés ehhez kötődött. A fő kérdés, hogy a mutató emelkedése mennyire tekinthető tartósnak, vagy csak átmeneti jelenségről van szó. Többen úgy gondolták, hogy az energiaárak mérséklődésével az inflációs nyomás is enyhül, melyet a maginfláció alakulása is lekövethet az átgyűrűzéseken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés