Előfizetői tartalom

Felfele lopakodik a Brent - Megint 72 dollár felett egy hordó

Portfolio
A Brent típusú kőolaj árfolyama a szerdai nagymértékű esést követően már második napja mérsékelt emelkedést mutat. A befektetők szerint Iránra nem lesz hatással az Izrael és Libanon között kibontakozó konfliktus, ezért gyors profitrealizálásba kezdtek a piacon. A jó hírek ellenére továbbra is fennmaradt a termelés kiesése miatti félelem, ezért a 71 dolláros szint eddig megfogta az árfolyamot.

A héten bekövetkezett olajpiaci árfolyamzuhanásra Ben Bernanke szavai is hatással voltak. A FED elnöke szerint ugyanis az év hátralevő részében a gazdaság teljesítménye mérséklődhet, amiből a befektetők arra következtettek, hogy az olaj iránti kereslet is visszaeshet. A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag melléklet Szakértők szerint nehéz megmondani, hogy milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés