Előfizetői tartalom

Egyre csak feszül a húr: a legfrissebb közel-keleti fejlemények

Portfolio
Izrael arra figyelmeztette a dél-libanoni lakosságot, hogy hagyja el az országhatár-menti területeket, mivel átfogó szárazföldi támadást tervez a libanoni Hezbollah gerillaszervezet ellen. A készülődő támadás mellett szól az is: az izraeli hadsereg ismét több zászlóaljnyi tartalékost (mintegy 3-6 ezer főt) rendelt be, hogy jelentkezzen szolgálatra. A libanoni védelmi miniszter kijelentette, hogy a hadsereg meg fogja védeni az országot, ha bármiféle inváziót hajtana végre Izrael. Az elmúlt órákban a Hezbollah több rakétát lőtt ki az izraeli Haifa (kikötő)városára, melyben 19 fő sebesült meg.

A múlt szerda óta tartó krízishelyzetben eddig libanoni oldalon a Reuters összegzése szerint 343 fő vesztette életét, döntő többségében civilek. Izraeli oldalon eddig 19 katona és 15 civil esett áldozatul a forrongó helyzetnek. A diplomácia erőfeszítéseket tesz, hogy tűzszünetet tudjon elérni a szemben álló feleknél. Emellett az ENSZ-küldöttek azt szorgalmazzák, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés