Előfizetői tartalom

Egy "gázos" ügy - mi tudható eddig róla?

Portfolio
Nemzetközi viszonylatban nagynak mondható az a Magyarország által 2010-ig megépíteni tervezett stratégiai gáztároló, amelynek megvalósításához jelenleg partnert és helyszínt keres a feladattal megbízott cég, és ez a partner vagy partnerek, valamint a helyszín az év végéig ismertté válhat - mondta el a portfolio.hu érdeklődésére Debreceni Ferenc, az MSZKSZ Biztonsági Földgáztároló Zrt. vezérigazgatója. Mint ismert, törvény született róla, hogy az évtized végéig mintegy 1.2 milliárd m3-es tárolókapacitású stratégiai gáztárolót kell építeni (hazánk 90 napra elegendő stratégiai kőolajtartalékkal már rendelkezik).

Nem állami kiadásról van szó, a Biztonsági Földgáztároló Zrt. beruházásának költségeit a törvény szerint majd el kell ismerni a gázárakban és ez a gázkereskedők által fizetett tárolási hozzájárulás fedezi majd a Zrt. működési és tőke költségeit - hívta fel a figyelmet Debreceni. Az illetékes hozzátette: a törvény szerint minél olcsóbbnak kell lennie a beruházásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés