Előfizetői tartalom

Iránnak csak a szája nagy? - szakad az olajár

Portfolio
A közel-keleti konfliktus Izrael és Libanon között tovább fokozódik, a legutóbbi tudósítások szerint a háború megint szárazföldön folyik. Diplomaták szerint Izrael világossá tette, hogy még 1-2 hétig folytatja a nyomásgyakorlást szolgáló légitámadásait, emellett Ehud Olmert izraeli miniszterelnök ma úgy fogalmazott, hogy nincs különösebb korlátozó tényező az offenzívára. A Brent típusú kőolaj ára a tegnapi zárás előtti esést követően ma tovább szakadt, közel 3 dollárral nyitott tegnapi zárószintje alatt a fekete arany árfolyama.

Az olajpiacon végigsöprő eladói hullám egyes szakértők szerint abból fakad, hogy elmúlni látszanak azon félelmek, melyek szerint a konfliktusban érintett két ország magával ránthat régiós társakat, úgymint Szíriát, vagy Iránt. Ha az olajkitermelés tekintetében előkelő helyen álló arab ország nem válik érintetté a háborúban, kevesebb esély marad az esetleges kínálatkiesésre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés