Előfizetői tartalom

Újabb csúcs felé vette az irányt az olaj ára

Portfolio
Az olaj árának emelkedése megbotlott azokban a pletykákban, melyek szerint Izrael napokon belül felfüggeszti Libanon támadását. Az olaj ára több mint 2 dollárt esett a hírre, azonban az izraeli kormány rögtön cáfolt, így megállt a hanyatlás. A piac azóta megnyugodott, minden folytatódhat a korábbi kerékvágásban. A Brent típusú kőolaj piacán már a nyitást követően megélénkültek a vevők, így hamar 75 dollár fölé kapaszkodott az olaj árfolyama.

A konfliktusban érintett két ország egyikének sem jelentős az olajkitermelése, a piac számára mégis fontos, hogy mi történik a régióban, mivel az OPEC második legnagyobb kitermelőjének és a Hezbollah mecénásának tartott Irán könnyen belekeveredhet a közel-keleti konfliktusba. Emellett az arab ország az ENSZ-nél már kihúzta a gyufát folyamatban lévő atomprogramjával is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés