Előfizetői tartalom

Továbbra is titok övez egy 100 mrd Ft-os egyszeri állami kiadást (3.)

Portfolio
A mai államháztartási sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztérium összegszerűen felsorolta, hogy miből jön össze az 1000 milliárd forintot kitevő idei évi államháztartási hiánytúlszaladás (ld. alább). Ebből 500 milliárd forint egyszeri tételekből, további 500 milliárd forint folyó hiánynövekedésből adódik. Mindez önmagában már nem újdonság. Az talán inkább, hogy egy jelentős kiadási tételről továbbra sem tudhatunk semmit.

Az egyszeri tételek konkrétan nevesítve 400 milliárd forintot adnak ki az idei évre, így 100 milliárd forint egy "olyan tétel, amelyet a kormány üzleti érdekeit szem előtt tartva nem kíván nyilvánosságra hozni" - áll a kiadott tájékoztató szövegében. A korábban nyilvánosságra hozott adatokból, illetve Veres János pénzügyminiszter nyilatkozataiból már tudni lehetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés