Előfizetői tartalom

Miért volt 30 milliárddal jobb a júniusi áht-egyenleg? (2.)

Portfolio
Júniusban a társasági adónál 3 mrd Ft-tal, az ÁFA-nál 6 mrd Ft-tal, a jövedéki adónál 4 mrd Ft-tal volt magasabb a költségvetés bevétele, mint a terv - derül ki a Pénzügyminisztérium júniusra vonatkozó részletes államháztartási adataiból. Járulékokból, egészségügyi hozzájárulásból a júniusi többletbefizetés mintegy 2 mrd Ft volt.

A kiadások néhány területen (pl. a költségvetési fejezeti kezelésű előirányzatoknál) nem érték el a tervezett szintet, de ezek csak júniusban eredményeztek megtakarítást (hónapok közötti mozgás). Összességében a fenti tételek azt eredményezték, a hogy a tervezett 337.3 milliárd forintos prognózisával szemben 303.9 milliárd forintos deficittel zárt júniusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés