Előfizetői tartalom

Várt duplájával nőtt az USA ipari termelése - 6 éves csúcson a kapacitáskihasználtság

Portfolio
A várt 0.4% helyett 0.8%-kal bővült júniusban az Egyesült Államok ipari termelése, melyet főként a tartós cikkekkel kapcsolatos kibocsátás, emellett a feldolgozóipari termelés, illetve a bányászati kibocsátás húzott. A májusra eredetileg jelentett 0.1%-os ipari termelészsugorodási adatot 0.1%-os bővülésre módosították. Az idei második negyedévben 6 éve nem látott ütemben (átlagosan 6.6%-kal) bővült az ipari termelés. A júniusi adat a kapacitáskihasználtság fokát 81.8%-ról 82.4%-ra emelte, ami szintén 6 éve nem látott magas arányt jelent. Júniusban éves szinten 4.5%-kal bővült az ipari termelés.

Az év hatodik hónapjában a feldolgozóipari termelés, dinamikusan, 0.7%-kal bővült az előző hónaphoz képest. A bányászati kibocsátás 1.2%-kal bővült. A feldolgozóiparon belül a motorgyártás teljesítménye volt kiemelkedő. A legfrissebb regionális feldolgozóipari termelés adatok azt vetítik előre, hogy a következő hónapokban lassulhat az ipari termelésbővülés. eurusdcomp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés