Előfizetői tartalom

Újabb félmilliárd eurós beruházás terve Dunaújvárosban!

Portfolio
A Hankook Tire Co. a Dunaújvárosban felépítendő termelőkapacitást 2010-től egy újabb, ugyanekkora beruházással akarja bővíteni - tudta meg a Világgazdaság. Mint ismert, pénteken letették a dunaújvárosi gyár alapkövét. A most elinduló beruházás tervezett értéke mintegy 500 millió euró, a létrejövő gyár 2007 második felétől kezdi meg a termelést és a tervek szerint 2010-re készül el.

A magyarországi üzem évente 10 millió nagyteljesítményű gumiabroncs gyártását tervezi 2010-re, személygépkocsik és kisteherautók számára. A tervek szerint az üzem 1500 magyar alkalmazottat foglalkoztat majd, közülük 750 közvetett alkalmazott. A Hankook jelenleg a világ nyolcadik legnagyobb gumiabroncsgyártója, de rövidesen három helyet akar előrelépni, ezért Európában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés