Előfizetői tartalom

Tudatában van a magyar lakosság, hogy mi vár rá...

Portfolio
Egyetlen hónap alatt még soha nem zuhant akkorát (-24.4-ről -43.3 pontra) a fogyasztói bizalmi index, mint júniusban - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek - az Európai Unió támogatásával - készített felméréséből. Júniusban az üzleti várakozások is romlottak (-2.2-ről -4.4 pontra), így - az áprilisi csúcs után - már a második hónapja csökkent a GKI-Wallis konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke (-8.0-ről -14.5 pontra). A magyar gazdaság várható helyzetére vonatkozó várakozások minden ágazatban érezhetően, a fogyasztók körében pedig különösen nagy mértékben romlottak.

A választásokat követő megszorító intézkedésekről szóló hírek már májusban is nagyon jelentősen (13 ponttal) rontották a fogyasztói várakozásokat. A júniusban nyilvánosságra hozott konkrét kiigazító lépések hatására pedig minden korábbinál nagyobb mértékben, 19 ponttal csökkent a GKI fogyasztói bizalmi index értéke. Az index minden összetevője, legjelentősebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés