Előfizetői tartalom

Megremegtek a kezek

Portfolio
A nyersanyagpiacokon meredek esés követte azt a piaci pletykát, mely szerint Izrael napokon belül beszüntetheti Libanon elleni támadásait. A hírt percekkel később Miri Eisin kormányszóvivő hivatalosan cáfolta, aminek hatására az olaj árának szakadása megállt, és újra megélénkültek a vevők. Az arany árfolyama a 675 dolláros szintről a hír hatására 665 dollárig esett, és azóta nem tudott érdemben magához térni.

A geopolitikai feszültségek és az olaj árának történelmi csúcsokra való emelkedése az arany fedezeti eszköz funkcióját erősítették az elmúlt időszakban. Ha a dollár gyengülése és az infláció emelkedése ellen szeretnénk biztosítani magunkat, kézenfekvő megoldás lehet, ha aranyat vásárolunk. A közel-keleti válság hatására az elmúlt napokban, hetekben 20% körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés