Előfizetői tartalom

Draskovics a közigazgatási reformról - mi tudható eddig?

Portfolio
"A jól látható párhuzamosságokat, ésszerűtlenségeket, a látható méretbeli túlburjánzást le kellett vágni, ezen most esünk át", és ezt követi a jól átgondolt koncepció szerint elinduló közigazgatási reform - mondta el a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Draskovics Tibor, államreformért felelős kormánybiztos. A volt pénzügyminiszter a szerdai kormányülésen számolt be a közigazgatás tervezett átalakításának kereteiről, melyek a számítások szerint tartósan, évi mintegy 35 milliárd Ft-os megtakarítást tesznek lehetővé.

Az egyszeri ráfordítások (leépítés költségei) és bevételek (felszabaduló ingatlanok) az első évben 35 milliárdosnál nagyobb megtakarítást is elérhetővé tesznek. Az ennél részletesebb számok most még kissé idő előttiek, "a konvergencia-programban egyértelmű intézkedéseket és világos számokat kell bemutatni" - tette hozzá. A közigazgatási reform két fő síkon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés