Előfizetői tartalom

Bekövetkezett: 6 év után ismét kamatot emelt a BoJ

Portfolio
Az elemzők által vártnak megfelelően nulla közeli szintről 0.25%-ra emelte ma reggel az irányadó rátáját a japán jegybank, és arra tett jelzéseket, hogy a monetáris szigorítása csak időben elnyújtott lesz. A várakozásoktól kissé eltérő módon a lombard hitel rátáját 0.10%-ról nem 0.50, hanem csak 0.40%-ra emelte a jegybank. A jen kissé tovább gyengült a kamatdöntés bejelentésére, a dollárral szemben mintegy két hetes mélypontján jár.

usdjpycomp A BoJ a döntéshez fűzött kommentárban kiemeli, hogy az adott gazdasági környezetben a zéró kamatszint további fenntartása nagy kilengéseket okozhatna a jövőben a gazdasági aktivitásban és az árakban. Ezt elkerülendő szigorított a monetáris kondíciókon, de megjegyezte: a nagyon alacsony kamatot követő alkalmazkodó monetáris politika fennmarad egy ideig. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés