Előfizetői tartalom

Csak tűzoltásra jó az egyensúlyjavító csomag (Kopint-Datorg)

Portfolio
Önmagában kedvező, hogy a magas államháztartási hiány csökkentését célozza a kormányfő által meghirdetett egyensúlyjavító csomag, de lényegében csak tűzoltást látunk - jelentette ki Palócz Éva. A Kopint-Datorg kutatóintézet tudományos vezérigazgató-helyettese a cég ma közzétett idei második konjunktúra-jelentése kapcsán ezt azzal indokolta: nem látnak koncepciót arra, hogy mitől nyeri vissza a magyar gazdaság a növekedési dinamizmusát 2007 után. A most tervezett kiigazítási csomag ugyanis túlságosan a reálgazdaságra van terhelve (emeli az adóelvonás mértékét).

A kutató leszögezte: amennyiben a kormány továbbra is ragaszkodik a szociális juttatásokhoz (pl. 13. havi nyugdíj), akkor a kiigazítás (a versenytársakhoz képest magas adóterhelés miatt) nem jár tartós, kedvező eredménnyel. A kutatóintézet támogatja azt, hogy csak a legrászorultabbakat illessék meg a szociális jellegű támogatások. Támogatja azt is, hogy a kormány 1-2 évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés