Előfizetői tartalom

35 milliárdos megtakarítás a közigazgatási elbocsátásokból - jön a teljesítményalapú bérezés

Portfolio
Éves szinten 35 milliárd forintos megtakarítást jelentene a közigazgatási reform - számolt be a tegnapi kormányülésen Draskovics Tibor az államreformért felelős kormánybiztos a Világgazdaság birtokába került előterjesztés alapján. A kormány által a tegnapi ülésen elfogadott, a közigazgatási reform feladatairól, ütemezéséről szóló dokumentum szerint a kiadási oldal megtakarításait elsősorban a csökkenő létszámból adódó kisebb bérköltségek jelentik, habár egyszeri tételként figyelembe kell venni a felmentésekre, végkielégítésekre kifizetendő összegeket. Az előterjesztés leszögezi: a közigazgatási "bérbefagyasztás" évente 10-15 milliárd forintos kiadástól "mentesíti" a költségvetést, a büdzsé egyenlegét javítja majd a felszabaduló ingatlanok eladásából származó bevétel is.

A lap a dokumentum szerint azt írja, hogy a központi-területi-helyi közigazgatást, a közszolgálatot, és a működést kell korszerűsíteni, racionalizálni. A nem minisztériumi szintű központi közigazgatási szervek jogállását hozzá kell igazítani a szervezeti törvényhez: egységesíteni kell a minisztériumok s az egyéb központi közigazgatási szervek szervezeti, működési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés