Előfizetői tartalom

Vártnál alacsonyabb deficit az amerikai külkermérlegben - rekordok

Portfolio
A várt 64.8-65.0 milliárd dollárnál kisebb, 63.8 milliárd dolláros deficittel zárt májusban az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlege. Az áprilisi 63.4 milliárdos hiányt 63.3 milliárdra csökkentették. Májusban a rekordmagasságba emelkedett hordónkénti import olajár miatt az olajszámla is rekordot döntött, 27.9 milliárd dollárt tett ki. Az év első öt hónapjában külkereskedelmi passzívuma 317.9 milliárd dollárt tesz ki, így az idei évi teljes deficit bizonyára meghaladja majd a tavalyi 716.7 milliárd dollárt.

Májusban az amerikai export 2.4%-kal eddig nem látott magasságba, mintegy 118.7 milliárd dollárra emelkedett, míg az import 1.8%-kal mintegy 182.5 milliárd dollárra bővült. Az amerikai kivitelt elsősorban a tőkejavak, kiemelten a polgári repülőgépek húzták. A Kínával szembeni külkereskedelmi passzívum 17-ről 17.7 milliárd dollárra bővült. eurusdcomp A zöldhasú azonnal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés