Előfizetői tartalom

Robbanhat a jövedékiadó-mentes biobenzin Magyarországon

Portfolio
A hétfőn megszavazott adótörvények egyik passzusa szerint 2012-ig a legalább 70%-ban bioetanolt tartalmazó E85-ös üzemanyagnak csak a kisebb, benzinből álló része után kell megfizetni a literenként több mint száz forintos jövedéki adót. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag jövedékiadó-mentesen kerülhet Magyarországon forgalomba a kukoricából, búzából és cukorból vagy borból előállított folyadék - hívja fel a figyelmet a Magyar Hírlap összeállítása. Azt, hogy a forgalomba kerülés pontosan mikortól várható, egyelőre még nem lehet tudni, arról külön törvény rendelkezik majd.

Szakértők szerint a jövedékiadó-mentesség elegendő lehet ahhoz, hogy az E85-ös üzemanyag versenyképes legyen a benzinnel. Jelenleg támogatások nélkül még közel kétszer annyiba kerül az E85-ös előállítása, mint a benziné, de néhány év múlva lényegében megegyezik majd a két termék előállítási ára. A jövedéki adómentesség miatt a lap azt valószínűsíti, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés