Előfizetői tartalom

Megugrott a mezőgazdasági termékek termelői ára

Portfolio
Az agrártermékek termelőiár-szintje májusban 11.6%-kal, növekedett az egy évvel korábbihoz képest, ami jóval magasabb, mint az áprilisi 8.7%-os drágulás. Idén január-májusban átlagosan 7.1%-kal növekedtek a termelői árak az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 14.1%-kal emelkedett, az élő állatoké és állati termékeké azonos szinten maradt.

Január-májusban a gabonafélék termelői átlagára 6.9%-kal nőtt a tavaly ilyenkor mért alacsony szinthez képest. A zöldségfélék ára 23.1%-kal, a gyümölcsféléké 21.6%-kal emelkedett. Az év első öt hónapjában a zöldségeknél vöröshagymából és zöldborsóból az előző évhez képest sokkal kevesebbet értékesítettek, az áruk magasabb volt 38, illetve 42%-kal. A paradicsom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés