Előfizetői tartalom

Mi állhat a felpattanás hátterében? - Irán mégsem hátrál

Portfolio
A Brent típusú kőolaj a délelőtt során a 72 dolláros szintig süllyedt, azonban néhány órával ezelőtt hirtelen felpattant az árfolyam egészen 72.7 dollárig. A befektetők szeme a geopolitikai forró pontokra és a holnap publikálandó amerikai olajkészletadatokra tapad. Az iráni miniszterelnök kijelentése szerint országa folytatja az urándúsítást.

Az iráni küldöttek ma találkoztak az EU illetékeseivel, hogy megtárgyalják az ország atomprogramjának jövőjét. Az EU az urándúsítás felfüggesztése esetén WTO tagságot kínál Iránnak, amire a jelenlegi helyzet szerint nem fog sor kerülni. Az olaj árának emelkedésében az iráni és észak-koreai feszültség éleződése lehet kulcsfontosságú tényező, az elemzők szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés