Előfizetői tartalom

Tavalyinál gyengébben indul a szezon a szállodákban

Portfolio
2006 első felében a szállodák az egy évvel azelőttinél egy százalékponttal alacsonyabb, átlagosan 55%-os szobakapacitás-kihasználtsággal működtek - közölte a KSH. A vendégéjszakák száma kismértékben (1%-kal) csökkent, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 13%-kal nőtt. Január-júniusban az eltöltött vendégéjszakák száma kismértékben (1%-kal) csökkent az előző év azonos időszakához képest. A wellness szállodákban eltöltött éjszakák száma közel megduplázódotzt az előző év azonos időszakához képest.

Január-júniusban a budapesti öt- és négycsillagos szállodák szobakapacitás-kihasználtsága volt a legmagasabb (66, illetve 64%-os) a megfigyelt szállodacsoportok közül. A legalacsonyabb (39-41%-os) kihasználtsággal az ország keleti részén található négy- és ötcsillagos és a balatoni háromcsillagos szállodák működtek. Egy kiadott szállodai szoba bruttó átlagára (Gross...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés