Előfizetői tartalom

Egyre több a ciprusi és a görög turista hazánkban

Portfolio
A KSH adatai szerint aanuár-májusban a kereskedelmi szálláshelyekre közel 1.1 millió külföldi vendég érkezett, ami 6%-kal alacsonyabb, mimt egy évvel korábban. Számottevő növekedés figyelhető meg a Ciprusról, Görögországból, Oroszországból, Kínából és Litvániából érkező állampolgárok vendégéjszakáinak számában. Az ország számára a legjelentősebb küldő országok (Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, Olaszország, USA, Franciaország) vendégéjszakáinak száma ugyanakkor rendre csökkent.

Az alábbiakban az összes küldő ország adatait szerepeltetjük egy táblázatban. Érdekes, hogy a magyar kiutazó turisták szempontjából érdekes Görögországból és Ciprusról egyre több vendég érkezik hazánkba (szamszerűleg továbbra is kevés). Dinamikus a növekedés Oroszországnál és Kínánál is, illetve néhány északi, baltikumi országnál. Ami sajnálatos, hogy a nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés