Előfizetői tartalom

Milyen tényezők szólnak a forint erősödése mellett és ellen? (Erste)

Portfolio
Az elmúlt hónapok jelentős forintgyengülése kapcsán a havi régiós részvénypiaci kitekintőben külön részt szenteltek az Erste Bank régiós elemzői az okok bemutatásának és röviden azt is összegezték, hogy milyen tényezők szólnak a forint közép távú erősödése mellett és ellen. Az Erste elemzőinek kommentárját az alábbiakban foglaljuk össze röviden.

A bank szakértői úgy látják, hogy a forint rendelkezik a régióban a leggyengébb makrogazdasági (egyensúlyi) fundamentumokkal és kiemelik: a magyar fizetőeszköz gyengülése azt követően erősödött fel, hogy Gyurcsány Ferenc június 10-én bejelentette a költségvetési megszorító csomagot. Ez véleményük szerint főként a kiigazítás szerkezetével kapcsolatos pesszimizmussal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés