Előfizetői tartalom

Hogyan költünk el fejenként 800 ezer forintot? (3.)

Portfolio
Minden magyar állampolgárra mintegy 800 ezer forint fejlesztési pénz jut majd a következő 7 évben (8000 mrd Ft, ez uniós támogatás és hazai társfinanszírozás együtt) - kezdte mai prezentációját Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos. "Soha vissza nem térő alkalom, hogy ennyi pénzt költsünk el", emiatt fontos, hogy jól előkészített magyar fejlesztési tervek legyenek és gyorsan dolgozó apparátus segítse a munkát - tette hozzá.

A jelentős forrásbővülést érzékeltetve Bajnai elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) első három évében kicsivel több mint 200 mrd Ft volt az elkölthető keret, ez most a magyar társfinanszírozással kiegészítve évente mintegy 1000 milliárd forintra ugrik. A portfolio.hu kérdésére, hogy ebben a hatalmas pénzösszegben mekkora a magyar társfinanszírozás, Bajnai úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés