Előfizetői tartalom

Tud-e csúcsot dönteni a Brent, vagy kifullad az emelkedés?

Portfolio
A tegnapi nap során soha nem látott magasságban zárt a nyersolaj a New York Mercantile Exchange -n. Az iráni és észak koreai feszültségeknek köszönhetően május közepe óta először tudott 75 dollár fölé emelkedni az olaj hordónkénti ára. A Brent típusú kőolaj ma 73.75 dolláron nyitott ami azt jelenti, hogy 1.7%-os nap közbeni emelkedésre lesz szüksége ha a záróár tekintetében új csúcsot akar beállítani. Az árfolyamok változására a ma közzéteendő amerikai olajkészlet adatok lehetnek hatással.

Az olaj piacán az árak emelkedésében nagy szerepet játszik az iráni és észak koreai feszültség, de a befektetőknek érdemes résen lenni, hiszen a magas benzinárak már a kereslet visszaesését és az olajárak csökkenését eredményezhetik. Emellett az egyre magasabb nyersanyagárak az inflációs cél teljesítéséért küzdő FED-et a monetáris politika szigorítására kényszeríti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés