Előfizetői tartalom

Trichet: nagyon oda kell figyelni, felfelé mutató inflációs kockázatok (3.)

Portfolio
Nagyon oda kell figyelni, hogy az inflációs folyamatokat kordában tudjuk tartani - jelentette ki Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke a mai kamatdöntést követő sajtótájékoztatón. A jegybankelnök jelezte, hogy fokozott felfelé mutató inflációs kockázatok mutatkoznak, melyek főként a magas energiaárakból, illetve a bérkiáramlás alakulásából erednek. A "strong vigilance" kifejezés többszöri használatát a befektetők úgy értelmezhetik, hogy Trichet az augusztus eleji kamatemelést sugallja a piacok felé.

Kapcsolódó cikkünk2006.07.06 13:45Nem változott az EKB alapkamata2006.07.06 11:09Ma EKB-kamatdöntés - mire számíthatunk?eurhufcomp Az euró a jelzésekre erősödött a főbb devizákkal szemben. A forint/euró kurzus 281.30-281.50 körülről 282-ig emelkedett. (A forint/euró jegyzéseket mutató grafikonunk 20 perccel késleltetett adatokat tartalmaz.) Trichet jelezte, hogy a kamatszint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés