Előfizetői tartalom

Percenként 141 fővel nő a Föld lakossága - túl a 6.5 milliárdon

Portfolio
A földkerekség egészén 2006-ban becslések szerint minden egyes percben 249 újszülött látja meg a napvilágot, és ugyanennyi idő alatt 108 ember távozik az élők sorából, így a világ 60 másodperc alatt 141 fővel gyarapszik, ami éves szinten 74 281 173 fős természetes szaporodásnak felel meg - áll a Központi Statisztikai Hivatal közleményében. A növekmény felét az ENSZ számításai szerint hat ország adja, eltérő mértékben: India, Kína, Pakisztán, Banglades, Nigéria és az Egyesült Államok. Az idei napéjegyenlőség idején a Földön élő emberek száma 6 525 486 603 fő volt.

1987 július 11-én, amikor az emberiség létszáma elérte az ötmilliárdot, az ENSZ elhatározta, hogy jeles nappá teszi a dátumot. Előtte fél évszázaddal a Kék Bolygó még "csupán" 2 milliárd lakóval rendelkezett; rá tizenkét évvel a lélekszám már elérte a 6 milliárdot. A gyarapodás súlypontja időben a második világháborút követő évekre, térben pedig a fejlődő világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés