FONTOS Káosz a fél világon: megszólalt a Microsoft, elhárították a problémát
 
Előfizetői tartalom

Bokros: szeptember és december között dől el az euró-bevezetés sorsa

Portfolio
Az euró magyarországi bevezetésének sorsa, a 2010-es dátum lehetősége ez év szeptembere és decembere között dől el a jövő évi költségvetés összeállításának idején - mondta el Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-európai Egyetem professzora egy tegnapi szakmai konferencián. A gazdasagiradio.hu beszámolója szerint Bokros kiemelte: ha a 2007-es központi büdzsé összeállításakor az állami kiadások terén jelentős lefaragásról dönt a parlament, akkor még van esély arra, hogy 2010-ben az országban a forintot felváltsa az euró.

A volt pénzügyminiszter úgy vélte: a kormány mostani, állami bevételeket emelő tervezett adóintézkedései ugyanis egy esetleges jegybanki kamatemelés után csak arra lennének elegendők, hogy valamelyest ellensúlyozzák a megemelkedő kamatszint államadósságra gyakorolt hatását, azaz, hogy az állam finanszírozni tudja az adósságszolgálatot. Az állami kiadások jelentős csökkentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés