Előfizetői tartalom

Újabb elemzői reakciók a mai MT-döntésre (2.)

Portfolio
A Monetáris Tanács a mai ülésén - előre meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően - nem tárgyalt az irányadó kamat megváltoztatásáról. A testület ugyanakkor hozzátette: azt szeretné, ha a jövő évben megemelkedő infláció csupán átmeneti hatásokkal járna, ezért fokozatos kamatemelésekkel arra törekszik, hogy 2008-ra teljesíteni tudja a 3%-os inflációs célt.

Bratincsák Péter, CIB Bank, Budapest Az, hogy ma nem változtatott előre meghirdetett ülésezési rendjén a Monetáris Tanács, azaz nem nyúlt az irányadó kamatszinthez, piacnyugtató hatással járhat, mint ahogy az is, hogy a kamatszint további alakulásában a fokozatosságot jelezte a testület - fejtette ki véleményét Bratincsák Péter. A CIB Bank elemzője szerint ha az átmeneti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés