FONTOS Káosz a fél világon: megszólalt a Microsoft, elhárították a problémát
 
Előfizetői tartalom

Részletek a tervezett kamatadóról: a kifizető vallja be

Portfolio
A kamatadó bevezetése a bér- és a tőkejövedelmek adóztatásának közelítését szolgálja - fogalmaz közleményében a Pénzügyminisztérium. A kamatadó intézménye eddig is létezett, csak mértéke 0 százalék volt. A kormány javaslata alapján ez most szeptember elsejétől 20 százalékra emelkedik. A bevezetendő rendszer nem csorbítja a hazai pénzintézeteknél elhelyezett betét titkosságát - véli a tárca.

Az egyéni adó- és járuléknyilvántartás bevezetése és fokozatos kiterjesztése érdekében az adózás rendjéről szóló törvény előírja, hogy a munkáltató, a kifizető havonként, elektronikus úton bevallást tesznek az adó- és/vagy társadalombiztosítási kötelezettséget eredményező, magánszemélyeknek teljesített kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő valamennyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés