FONTOS Káosz a fél világon: megszólalt a Microsoft, elhárították a problémát
 
Előfizetői tartalom

Komoly dilemmában az MNB - mindenképpen váratlan döntés lesz a mai

Portfolio
Első ránézésre egyértelműnek tűnik, hogy a jelen piaci helyzetben mit kellene csinálni a ma összeülő Monetáris Tanácsnak: kamatot kellene emelnie, méghozzá nagyobb mértékben, mint két héttel ezelőtt (25 bp). Ha azonban jobban belegondolunk a helyzetbe, távolról sem ilyen egyszerű a döntés. Jóformán olyan helyzetben van a testület, hogy "ha egyik ujjam harapom meg, az is fáj; ha a másikat, az is". Gondoljuk csak át!

A komoly dilemma egyrészt abban áll, hogy a mai ülés "nem kamatmeghatározó"-nak van meghirdetve. Ez azt jelenti, hogy az elmélet szerint ilyenkor nincs is napirenden az alapkamat témája. A következő "kamatos" ülés csak 3 hét múlva esedékes, ami hosszú idő. Amióta ez az ülésezési rend fennáll (mintegy két éve), azaz felváltva van "kamatos" és "nem kamatos" ülés, utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés