Előfizetői tartalom

Kevésbé optimista a TOP-100 - rontott az "Új Egyensúly"

Portfolio
A TOP-100 nagyvállalatok 2006 második negyedévi konjunktúra-indexe 52.8 százalék, az előző negyedévi értékhez képest egy százalékponttal csökkent - közölte az Ecostat. A hazai nagyvállalatok mérséklődő derűlátása összefügg a vártnál nagyobb költségvetési hiánnyal, a kedvezőtlen monetáris folyamatokkal. A cégek üzleti várakozásait viszont pozitívan érinti az euró-zóna gazdasági élénkülése, továbbá a hazai valuta gyengülése, amely növeli az exportőrök versenyképességét. A konjunktúra-index értéke a kétféle ellentétes hatás eredőjeként alakult ki.

A 2006. júniusi konjunktúra-indexe valamivel alacsonyabb a negyedéves átlagnál, értéke 51 százalék, két százalékponttal elmarad a májusi értéktől. A várakozások megoszlásában az optimista előrejelzések vannak túlsúlyban, a nemzetgazdaság növekedési kilátásai valamelyest mérséklődhetnek az év második felében. A TOP-100 vállalatok havi konjunktúra-indexeinek trendje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés