Előfizetői tartalom

S&P a forintárfolyamról: hosszú távon lenne problémás a gyengeség

Portfolio
Míg a jelenlegi forintárfolyam nem ad okot aggodalomra, addig ha hosszabb távon is marad a forint gyengesége, az már negatív következményekkel járna - kommentálta a fejleményeket a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő szuverén adósbesorolásokért felelős igazgatója egy frankfurti sajtótájékoztatón. A Reuters beszámolója szerint Kai Stukenbrock úgy fogalmazott: a forint mostani gyengesége a kockázatok újraárazódásával áll összefüggésben.

Az S&P szakértője megjegyezte: a tartósabban gyengébb forintárfolyam inflációs kockázatokat hordoz magában, emellett tőkekivonást generálhat, melyet részben ellensúlyozhat az erősödő nemzetközi versenyképesség (az exportárbevétel megugrása a gyengébb forint miatt, ami egyúttal az importra fékező hatással van, ez a külkereskedelmi mérleg hiányának csökkenésén keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés