Előfizetői tartalom

Kissé lefelé módosult az áprilisi külkereskedelmi mérleg deficit (2.)

Portfolio
Az eredetileg közzétett 187.6 millió euróról 178.2 millió euróra módosította lefelé az áprilisi külkereskedelmi mérleg deficitjét a Központi Statisztikai Hivatal. Ezzel az idei első négyhavi deficit 833 millió eurót tesz ki, szemben a tavalyi hasonló időszaki 931.8 millió euróval. A KSH adatátviteli problémák miatt csak késve közölte a részletes áprilisi külkereskedelmi folyamatokat. 2006. január-áprilisban a kivitel volumene 16, a behozatalé pedig 11%-kal haladta meg az egy évvel ezelőtti szintet. Folyó áras forintadatokból számítva az export 21, az import 19%-kal bővült, euróban mérve a növekedés üteme szerényebb, 16, illetve 14%-os volt.

Áprilisban a forgalom értéke lényegesen kisebb mértékben bővült, mint az év első három hónapjában, ami jelentős részben az első negyedév során dinamikus forgalomnövekedést elérő személygépkocsik, közúti gépjármű-motorok kereskedelmében tapasztalt ütemcsökkenéssel magyarázható. A teljes forgalom növekedési ütemének mérséklődése ugyanakkor az egyenleg javulásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés